Вибухонебезпечні предмети

До вибухонебезпечних предметів відносяться різноманітні боєприпаси, знайти які можна практично скрізь: в лісі, в старому окопі, на свіжозораному полі, на власному городі і навіть на вулицях міст. Більшість із них залишились нам у спадок після минулих війн.

Шановні мешканці краю! При виявленні підозрілих предметів слід бути вкрай обережними! Зовнішній вигляд боєприпасів від тривалого перебування в ґрунті або у воді сильно змінюється: під впливом вологи вони деформуються, іржавіють, проте вони не втрачають здатності вибухати навіть від невеликого тертя, струсу чи легкого удару.

Тож, якщо ви натрапили на підозрілий предмет — не гайте часу! Одразу телефонуйте за номерами 101 або 102! Далі необхідно обгородити місце його знаходження та не допускати до нього інших людей, особливо дітей. Зупиніть будь-які роботи в районі небезпечної знахідки та організуйте її охорону. Не намагайтеся знешкодити боєприпас самостійно, не переміщайте його, відійдіть на безпечну відстань та чекайте прибуття фахівців.

Пам’ятайте: дотримання правил безпеки допоможе вам уникнути біди!

Володимир Бенько

провідний фахівець Рожнятівського РВ У ДСНС України в області

 

administrator
administrator
Статті: 1121