Рожнятівська селищна рада працює над розробленням стратегії розвитку територіальної громади.

Рожнятівська селищна рада працює над розробленням стратегії розвитку територіальної громади.

Після утворення громади, серед інших поточних проблемних питань, важливим є питання пріоритетів розвитку. Тому не викликає сумнівів  необхідність та актуальність довгострокового планування діяльності Рожнятівської громади.

Ще в грудні селищна рада здобула перемогу в конкурсному відборі громад для надання підтримки з розробки стратегій розвитку програми U-LEAD з Європою.

Досягає успіху та громада, яка знає якою хоче бути. Це і є стратегія розвитку, розрахована на роки. Наша стратегія повинна визначити пріоритетні напрямки розвитку та сформувати комплексне бачення громади, тобто визначити, якою вона має стати за 5 чи 10 років.

Стратегія дасть можливість зосередити усі зусилля та ресурси громади на тих сферах, які дійсно мають перспективу і відсіє другорядні і неперспективні.

Важливо сформувати стратегічне бачення перспектив і розробити конкретні покрокові проекти розвитку, які будуть зрозумілі для громади.

На сьогодні вже створено робочу групу з питань розробки Стратегії розвитку громади, яка в січні провела своє перше установче засідання.

Робоча група має провести соціально-економічний аналіз громади та аналіз розвитку територіального простору, а також розробити SWOT-матрицю, провести аналіз порівняльних переваг, викликів та ризиків та сформулювати стратегічне бачення, стратегічні напрямки та цілі Стратегії.

Але найважливішим у розробленні стратегії є думка громади. Тому протягом найближчого часу буде проведення анкетування жителів громади, представників бізнесу та молоді.

Нам дуже цікава Ваша думка. Ми свідомо не проводимо опитування онлайн. Просимо бути небайдужими, коли до Вас звертатимуться старости населених пунктів та представники апарату селищної ради з проханням заповнити анкети. Якщо вам не запропонували заповнити анкету, а Ви хочете взяти участь в опитуванні, до 15лютого зверніться до старости свого населеного пункту або безпосередньо в Рожнятівську селищну раду.

Думка мешканців обов’язково буде врахована при визначенні пріоритетних завдань та шляхів розвитку Рожнятівської територіальної громади.

Особливо звертаємося до молодих людей, шкільної молоді. Не будьте байдужими, адже ця стратегія, насамперед, розробляється для вас і вашого майбутнього!

administrator
administrator
Статті: 1122