Сьогодні відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Участь у її роботі взяли заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук та керівники профільних департаментів і управлінь ОДА.

Обговорювалися проблемні питання, пов’язані зі стрімким поширенням на Прикарпатті коронавірусного захворювання, зокрема, довезення медичних працівників в умовах припинення пасажирських перевезень через запровадження карантинних заходів, проведення вакцинальної кампанії, забезпеченість ліжко-місць киснем та шляхи вирішення переривання епідемічного ланцюга захворюваності на COVID-19 в області.

Зазначалося, що департаментом економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА сьогодні буде затверджено графік маршрутів для спеціального довезення медичних працівників із населених пунктів області до закладів охорони здоров’я, в яких вони працюють.

Дані транспорті засоби курсуватимуть двічі на день. Це дасть змогу належним чином організувати роботу медпрацівників.

Зазначимо, що за попередніми даними, довезенню підлягають понад 1500 тисячі лікарів і медсестер.

Також присутні обговорили перші результати вакцинальної кампанії від COVID-19, яка вчора розпочалася на Івано-Франківщині.

Для вакцинації область отримала 22 тисяч доз, яких вистачить для щеплень 11 тисяч осіб.

За словами в.о директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимира Дзьомбака, на сьогодні розроблена дорожня карта із вакцинації, забезпечено логістику вакцини.

Отриманої кількості доз вистачить, щоб імунізувати медиків, які вакцинуватимуться на першому етапі кампанії. «В області визначено 117 пунктів щеплення і 19 мобільних бригад, які проводитимуть вакцинацію. Одна бригада вже пройшла навчання та приступила до імунізації, для інших бригад тренери також проведуть навчання», – розповів Володимир Дзьомбак.

Що ж до забезпеченості киснем ліжко-місць, то варто зазначити, що наразі майже 76 відсотків з них забезпечені киснем.

Відсоток дещо нижчий від нормативів, які передбачені Міністерством охорони здоров’я України, виключно тому, що через зростання кількості хворих COVID-19 кількість ліжок постійно збільшується.

Також керівництво ОДА напрацьовує шляхи забезпечення доставки кисню, оскільки АТ «Львівський хімічний завод», який на сьогодні є його основним постачальником, працює на межі власних можливостей.

«У кожній лікарні розроблені детальні заходи з додаткового оснащення кисневими системами, – повідомив Володимир Дзьомбак. – Окрім того, вчора ми звернулися до керівництва МОЗу щодо додаткового виділення 80 млн грн на дані потреби».

Під час засідання також йшлося про удосконалення маршрутів довезення хворих до лікарень області.

administrator
administrator
Статті: 1114