Досить спалювати Україну!

Впродовж 3-4 березня рятувальники спільно з населенням ліквідували 6 пожеж сухої трави.

Варто зазначити, що за минулий 2020 рік на Рожнятівщині ліквідовано 107 пожеж в природних екосистемах.

Локалізувати загоряння та гасити пожежі сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню висока, особливо у вітряну погоду. Коли ж таке трапляється поблизу населених пунктів, існує велика ймовірність перекидання полум’я на житлові та господарські споруди. Виїзди на гасіння загорянь сухостою, залишків листя завдає чималих матеріальних втрат. Страждає від таких випадків і навколишнє середовище.

Ще один украй небезпечний фактор горіння сухої трави та чагарників – їдкий чорний дим. Для людей, схильних до алергій, опинитися у зоні згоряння дуже небезпечно. Вдихаючи дим, люди отруюють свій організм. Крім того, спалюють і сміття, серед якого чимало пластику. Небезпечні продукти згоряння вітер здатен переносити на великі відстані.

Варто підкреслити, що такі пожежі – це й підвищений ризик займання лісів та торфовищ. Такі загорання охоплюють великі площі і їх важко загасити, бо торф може горіти у всіх напрямках, незалежно від сили вітру. Навіть невеликий дощ не здатен загасити палаюче торфовище.

Начальник Рожнятівського райвідділу Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Петро Людкевич вкотре звертається до всіх громадян із настійним проханням не спалювати суху траву та не провокувати виникнення пожеж в екосистемах, котрі завдають чимало збитків господарству краю.

Рожнятівський РВ Управління ДСНС України в області

administrator
administrator
Статті: 1121