Не допустити продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім

Алкоголь – другий після трудової міграції фактор катастрофічного спаду кількості населення України. Ситуація ускладнюється наявністю точок, в яких продаж алкоголю здійснюється незаконно. Посеред заходів медичного, виховного, профілактичного характеру, дуже важливим напрямом державної політики є обмеження продажу та доступності алкогольних напоїв.
Торговельні об’єкти, в яких порушується законодавство щодо продажу алкоголю становлять значну загрозу здоров’ю неповнолітнім та молоді.

Враховуючи вищенаведене, планом роботи відділу соціального захисту населення та у справах дітей Рожнятівської селищної ради предбачено проведення інформаційно-профілактичних превентивних акцій в торговельних закладах ТГ з попередження продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. Так, спільно з інспекторами з ювенальної превенції відділу превенції Калуського РВП ГУМП в Івано-Франківській області, 15 березня 2021 року організовано таку акцію в торговельних закладах с. Сваричів: проведено інформаційну бесіду з продавцями та окремими власниками крамниць, попереджено про кримінальну відповідальність за подібні дії та прикріплено сигнальні знаки, які вказують, що в цих закладах не продаються алкоголь та цигарки неповнолітнім.

Такі заходи проводитимуться регулярно в кожному населеному пункті територіальної громади.

administrator
administrator
Статті: 1097