Депутати селищної ради прийняли звернення щодо ремонту доріг

Питання доріг – найбільш гостре і важливе для кожного жителя нашої громади.

На території Рожнятівської громади проходять автомобільні дороги місцевого значення, які належать до відання обласної державної адміністрації. Серед них Рожнятів-Липовиця, Калуш-Осмолода, Креховичі-Дзвиняч, Голинь- Рожнятів, Рожнятів-Вербівка, Вербівка-Петранка та інші.

Обласна державна адміністрація здійснює розподіл коштів державної субвенції на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.Експлуатацію цих доріг здійснює, створене облдержадміністрацією,Державне підприємство «Дороги Прикарпаття». Це підприємство проводить тендери на ремонти й утримання доріг, укладає договори з підрядниками, контролює хід виконання робіт на місцевих дорогах.

Тому депутати затвердили звернення до голови обласної державної адміністрації А.Бойчука щодо вироблення механізму прозорого та справедливого розподілу коштів зазначеної субвенції між усіма громадами та планування ремонту доріг на території нашої громади.

Зокрема, у зверненні зазначали, що незадовільний стан місцевих доріг зменшує доступність територіальної громади. Понад 80 відсотків покриття автомобільних доріг, які проходять територією Рожнятівської громади, вражено ямковістю та іншими  руйнуваннями  і є  аварійно небезпечними.

Задля уникнення соціальної напруги в громаді, упередження виникнення дорожньо-транспортних пригод депутати просять передбачити кошти,  виділені із державного бюджету, для проведення ремонтних робіт на автошляхах загального користування місцевого значення, що проходять  через територію населених пунктів громади.

administrator
administrator
Статті: 1113