Вчора відбулося друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку громади

Засідання робочої групи відбулося за участі в онлайн-режимі зовнішнього консультанта програми U-LEAD з Європою Ігоря Мельничука. Громада отримала перемогу в конкурсі для надання підтримки у розробці стратегій розвитку в рамках міжнародної Програми U-LEAD з Європою.

Перші кроки в розробці Стратегії зроблено. Так, фахівці відділу економічного розвитку та інвестицій, туризму та комунального майна сьогодні представили членам робочої групи Профіль громади. Охарактеризували основні економічні показники, роботу галузей освіти, медицини, культури, житлово-комунального-господарства, інфраструктуру та потенціал громади.

Крім того, членам робочої групи запрезентовано результати соціологічного дослідження. Опитування проведено серед жителів громади, учнівської молоді та представників бізнесу. На основі підготовлених анкет, провели узагальнення відповідей цих трьох категорій респондентів. Опрацьовано понад триста анкет. Загальний результат дослідження буде враховано при розробленні стратегічних цілей і завдань нашої громади.

Наступним етапом засідання робочої групи було формування невід’ємної частини будь-якого стратегічного документу – так званого, SWOT- аналізу. Члени робочої групи напрацювали позиції щодо сильних і слабких сторін нашої громади, а також зовнішніх можливостей і загроз. На завершення засідання визначено основні пункти SWOT- аналізу. До наступного засідання їх буде доопрацьовано та визначено взаємозв’язок між внутрішніми і зовнішніми факторами. Саме ці взаємозв’язки дозволяють сформулювати порівняльні переваги, виклики і ризики, які є основою для стратегічного вибору.

administrator
administrator
Статті: 1121