ЗЕМЕЛЬНИЙ ПОДАТОК ДЛЯ ФІЗИЧНИХ ОСІБ: ЩО ТРЕБА ЗНАТИ

Використання землі в Україні є платним (ст. 206 Земельного кодексу).

Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності (ст. 14 Податкового кодексу).

Власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків коли вони звільнені від плати за землю (особи з інвалідністю першої та другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи).

Важливо! Для отримання повідомлення про нараховану суму земельного податку потрібно звертатися до відділу земельних ресурсів та просторового планування Рожнятівської селищної ради (1 поверх, вул. Шкільна, 1, смт. Рожнятів) до 1 липня поточного року.

В свою чергу, фізичні особи сплачують земельний податок протягом 60 днів із дня вручення повідомлення.

Якщо платник податку виявив розбіжності у відомостях про земельну ділянку, що були йому надані, необхідно звернутись до органу місцевого самоврядування, за місцем знаходження земельної ділянки, з оригіналами документів на право власності, користування пільгою для проведення звірки та уточнення даних.

administrator
administrator
Статті: 1121