Рятувальники провели спільні заняття з лісокористувачами

19 квітня на території Сливківського лісництва рожнятівські рятувальники спільно з працівниками Державного підприємства «Осмолодське лісове господарство» провели тактико-спеціальне навчання та відпрацювали порядок взаємодії щодо гасіння пожеж в природних екосистемах.

Щороку лісові пожежі знищують гектари зелених насаджень Прикарпаття. Вогонь завдає не лише колосальних збитків державі, але й спричинює невиправної шкоди довкіллю, а в деяких випадках призводить до людських жертв. Саме ці обставини спонукають працівників служби порятунку та лісових господарств бути вкрай пильними.

Задля відпрацювання спільних дій у разі виникнення загорань, у лісовому масиві лісівниками та представниками ДСНС в ході навчання було проведено заходи на оперативність реагування при виникненні займань, прибуття на місце події та гасіння умовної пожежі.

Під час «загоряння» було продемонстровано застосування протипожежної техніки та інвентарю. Рятувальникам та працівникам лісового господарства вдалося показати злагодженість дій і готовність до гасіння пожеж в природних екосистемах.

Варто зазначити, що керівництво Осмолодського держлісгоспу залучає і сучасні технології, які допомагають лісівникам боротися з пожежами. Так, на спостережній вежі лісгоспу встановлено телевізійну систему нагляду з метою більш оперативного виявлення та ліквідації лісових пожеж.

Одне з головних завдань даних занять – недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація. Однак, не зважаючи на протипожежну готовність, найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи.

Рожнятівський РВ ГУ ДСНС України в області

administrator
administrator
Статті: 1121