Перший семінар-навчання для опікунів, піклувальників та прийомних батьків

25 червня в залі засідань Рожнятівської селищної ради відбувся перший семінар-навчання для опікунів, піклувальників та прийомних батьків, організований відділом соціального захисту населення та у справах дітей.

«Дуже хочеться, щоб наші діти завжди були радісними та щасливими, тому ми, дорослі, повинні докладати до цього максимум зусиль, Адже, в силу життєвих обставин вони залишились без батьківської опіки, любові та захисту  – звернувся до учасників семінару заступник селищного голови Василь Мацевко.

З питань надання правової допомоги, та про те, хто має право на такий вид допомоги, про порядок реалізації права на безоплатну правову допомогу поінформувала учасників семінару заступник начальника відділу Рожнятівське бюро первинної допомоги Калуського місцевого центру з надання БВПД Людмила Колодійчик.

Про особливості пенсійного забезпечення, обрахування стажу, оцифрування трудових книжок та інші важливі питання фахово та чітко розповіла слухачам начальник відділу обслуговування громадян №11 Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Олександра Кузик.

Всю необхідну інформацію щодо призначення та виплати державних допомог отримали учасники семінару від Головного спеціаліста сектору з призначення допомог відділу адміністративного забезпечення №2 УСЗН Калуської РДА Наталія Пилипів.

Питання медичного обслуговування, проходження медичного огляду, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, а також особливості надання освітніх послуг, літнього оздоровлення дітей розкрили слухачам заступник директора КНП «ЦПМД» РСР з  ОхМД Юлія Кос та головний спеціаліст відділу освіти, науки, молоді та спорту Оксана Шевчук.

Василь Калиній – заступник директора-начальник відділу активної підтримки безробітних Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості ознайомив присутніх особливостями працевлаштування прийомних батьків та опікунів/піклувальників, а також квоти для осіб з числа дітей-сиріт. «На сьогодні державна служба зайнятості є активним посередником на ринку праці між роботодавцями і шукачами роботи, яка на безоплатній основі надає послуги із пошуку підходящої роботи та підбору персоналу, а також соціальні послуги з державного соціального страхування на випадок безробіття та здійснює виплату матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою роботи» – повідомив Василь Володимирович.

Інспектор з ювенальної превенції сектору ювенальної превенції відділу превенції Калуського РВП ГУМП в Івано-Франківській області, старший лейтенант поліції  Володимир Попович засвідчив його готовність бути на допомозі у випадку порушення прав та законних інтересів дітей, поінформував про відповідальність за вчинення насильства в сім’ї та реалізації державної політики з питань запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню правопорушень неповнолітніми.

administrator
administrator
Статті: 1113