Легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення

Цими днями у Рожнятівській селищній раді під головуванням першого заступника селищного голови Віри Сологуб відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної  плати та зайнятості населення за участю представників структурних підрозділів селищної ради, начальника Рожнятівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Михайла Гирди та директора Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Надії Атаманчук.

Про стан сплати місцевих податків та зборів на території Рожнятівської територіальної громади, кількість платників місцевих податків та найманих працівників надав інформацію М.Гирда.

Н.Атаманчук зазначила, що такі негативні явища, як використання роботи незареєстрованих найманих працівників, виплата заробітної плати в «конвертах» та недотримання соціальних гарантій в оплаті праці досі залишаються актуальними, тому вирішувати її слід спільними зусиллями всіх державних органів. Також вона закликала роботодавців звернути увагу на суттєві відмінності при використанні праці фізичних осіб на підставі трудового та цивільно-правового договору про виконання робіт (надання послуг).

За пропозицією В.Сологуб вирішено здійснювати виїзні зустрічі з підприємцями для інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо належного оформлення трудових відносин на території громади, виплати та відображення у звітності реальної зарплати.

administrator
administrator
Статті: 1097