Служба зайнятості Рожнятівщини інформує

Протягом січня-серпня 2021р. послугами Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості скористалося 1967 незайнятих громадян, в т.ч. мали статус безробітного 1387 осіб, що на 777 осіб менше, ніж протягом відповідного періоду 2020р.

За сприянням служби зайнятості протягом цього періоду отримали роботу 774 особи, приймали участь у громадських роботах 27 осіб, проходила професійна підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 241 особа.

Значна увага приділяється роботі з підприємствами, установами, організаціями та з фізичними особами-підприємцями району. Роботодавцям постійно надаються консультації з питань чинного законодавства про зайнятість, про працю, соціальне страхування на випадок безробіття та про послуги, які надає служба зайнятості. За вісім місяців 2021р. 325 роботодавців подали до бази даних служби зайнятості 876 вакансії.

Станом на 01.09.2021 р. мали статус безробітного 353 осіб.

Служба зайнятості нагадує, що легальна трудова діяльність – це соціальна захищеність працюючого населення. В разі порушення прав працівника трудовий договір є гарантією довести свої права у судовому порядку, а для роботодавця – право вимагати у працівника виконання роботи належним чином або дотримуватися правил внутрішнього трудового розпорядку та режиму роботи.

Рожнятівська районна філія

Івано-Франківського обласного центру зайнятості

administrator
administrator
Статті: 1114