Стимулюємо роботодавців до легалізації трудових відносин з працівниками

23 вересня 2021 року працівники Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості провели семінар на тему «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю».

Під час семінару начальник відділу взаємодії з роботодавцями районної філії Галина Найко охарактеризувала сучасний ринок праці та повідомила про зміни в порядку проведення перевірок інспекторами Держпраці.

Провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями районної філії Оксана Войціховська наголосила, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, які суттєво впливають на майбутнє самої людини. Погоджуючись на нелегальну роботу, найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування страхового стажу, згідно з яким обчислюється пенсія, а також допомогу у разі настання безробіття та компенсацію тимчасової непрацездатності.

На звершення семінару, фахівці служби зайнятості закликали роботодавців в черговий раз не обходити законодавство і укладати трудові договори зі своїми найманими працівниками.

administrator
administrator
Статті: 1124