Заходи для учнів Сваричівського ліцею

22 жовтня 2021 року заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Олександр Вовчук провів ряд заходів для учнів Сваричівського ліцею.

Мета заходу -ознайомлення учнівської молоді зі світом професій та допомога школярам у вирішенні питання її професійного вибору.

Школярів ознайомлено з правилами вибору професії, вимогами, які ставить професія до людини, а також умінням адекватно оцінювати свої можливості відповідно до вимог обраної професії. Поінформовано про формулу вибору професії «Хочу.Можу.Треба» та наголошено, що старшокласникам слід обґрунтовано ставитись до планування перспектив отримання подальшої освіти.

Учасників зацікавила інформація про вибір конкретних навчальних закладів, як скористатись «Платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри», про можливості та правові аспекти працевлаштування підлітків у час канікул.

Також для учнів 9-ого класу проведено групову профконсультацію із застосуванням психологічного тестування, де школярі працювали з диференційно-діагностичним опитувальником Клімова та методикою Голланда.

Учням, яким виповнилось 14 років роз’яснено можливості та порядок користування платформою «Моя професія: консультаційна мережа» та рекомендовано отримати індивідуальні консультації фахівців служби зайнятості, записавшись на прийом через сучасний сервіс «Електронна черга».

Рожнятівська районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості

administrator
administrator
Статті: 1121