Сподіваємось отримати новий шкільний автобус!

Підвезення учнів та педагогічних працівників сільської місцевості, що проживають за межею пішохідної доступності до навчальних закладів, до місця навчання (роботи) і додому  є дуже важливою складовою надання освітніх послуг.

Протягом 2021 року   керівництво та депутати селищної ради   вживали  усіх можливих заходів впливу задля вирішення ситуації,  що склалась із організацією   регулярного  безоплатного   перевезення   здобувачів  освіти у громаді. І тільки із  02 листопада відновлено регулярне  безоплатне   підвезення здобувачів освіти та  педагогічних працівників до місць навчання і додому шкільними автобусами, що  були в експлуатації  уже  чимало років.

Зокрема,  підвезення 32 учнів та 2 педагогічних працівників до Рожнятівського ліцею,  90 учнів  та 27 педагогічних працівників, що проживають за межею пішохідної доступності до Рівнянського ліцею, Топільської та  Слободо-Рівнянської філій і надалі здійснюється  автобусом «Богдан» А092 №АТ90-45 АР, який придбано за кошти державного бюджету у лютому 2009 року. Загальна відстань, що  долав автобус щодня становить 74 км. Через незадовільний стан  дороги, якою  здійснюється підвезення  учнів і педагогів та значний  термін  експлуатації транспортний засіб має вкрай недо́брий технічний стан та може становии небезпеку для життя і здоров’я дітей.

Враховуючи важливість та соціальну значущість проблеми, селищна рада  зверталась з клопотанням щодо  допомоги та сприяння у вирішені питання до депутата обласної ради Назарія Іваніва.

Так як департаментом освіти, науки і молодіжної політики  облдержадміністрації  в рамках Програми розвитку  освіти Івано-Франківщини  проведено конкурсні торги  щодо придбання  шкільних автобусів, селищна рада, батьківська громадськість  та що найважливішедіти! сподіваються і вірять, що керівництво облдержадміністрації  та профільного департаменту  ОДА допоможуть і  навчальний заклад  (який до речі є єдиним опорним в громаді) отримає новий шкільний автобус!

administrator
administrator
Статті: 1124