Психологічний супровід дітей підліткового віку

Підлітковий вік непросто пережити дітям, батькам та педагогам. Єдиний спосіб здолати проблеми цього віку – знати про них усе й бути готовими вирішувати їх. Розглянути, які проблеми найпоширеніші в дітей підліткового віку та підвищити свій рівень компетентності з питань психологічного супроводу підлітків мали змогу фахівці психологічної служби на студії, яка відбувся відповідно до плану роботи центру професійного розвитку педагогічних працівників Рожнятівської селищної ради 17 листопада 2021 року.

У роботі студії взяли участь психологи  та соціальні педагоги закладів загальної освіти Рожнятівської громади.

У ході зустрічі учасники мали змогу актуалізувати свої знання про особливості підліткового віку ( Христина Волошин, психолог Рівнянського ліцею); розглянути вплив факторів соціального середовища на формування особистості підлітка (Д. Шищак консультант ЦПРПП).

У практичному блоці присутні на студії опрацювали прийоми, методи й технології роботи з підлітками, ознайомилися з особливостями використання методу метафоричних асоціативних карт у консультуванні підлітків та їх батьків (техніки «Роль батьків у проблемі дитини», «Карта мого життя», «Я – концепція», «Пізнання»).

administrator
administrator
Статті: 1100