Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю

25 листопада 2021року працівниками Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено семінар на тему «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність  за недотримання  вимог законодавства про працю», в якому взяла участь завідувач сектору з питань застрахованих осіб та дитячої праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області Маряна Абібуллаєва  . 

Метою семінару було обговорення питань дотримання норм законодавства про працю,оформлення трудових договорів,зокрема щодо легалізації найманої праці і заробітньої плати, а також ознайомлення роботодавців з послугами які надає служба зайнятості.    

Під час заходу директор районної філії Надія Атаманчук проінформувала про важливість оформлення трудових відносин згідно чинного законодавства та наголосила, що нелегальна зайнятість позбавляє соціальних гарантій та права на отримання майбутньої пенсії.

Заступник начальника відділу взаємодіі з роботодавцями Н.Маланій ознайомила роботодавців із  соціальними послугами служби зайнятості, якими вони можуть скористатися, а також розповіла про сучасні форми та методи у підборі персоналу.

Маряна Абібуллаєва наголосила на обов’язковому дотриманні чинного трудового законодавства в оформленні найманих працівників на роботу, офіційне працевлаштування та виплати зарплати працівникам.Зазначила що перевірки ПОУ та фізичних осіб-підприємців здійснюються згідо плану перевірок  затвердженним на цілий рік. В разі порушень вище перелічених питань — застосування штрафних санкцій згідно статті 265 Кодексу законів про працю України.

Відтак фахівці дали вичерпні відповіді на усі запитання, які цікавили учасників семінару.

Підсумовуючи проведену зустріч, директор районної філії Надія Атаманчук подякувала роботодавцям за співпрацю і закликала їх не намагатися обійти законодавство та укладати трудові договори з найманимим прцівниками.

administrator
administrator
Статті: 1097