Семінар для осіб з інвалідністю

1 грудня 2021 року в приміщенні Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбулась групова консультація, у т.ч. із залученням соціальних партнерів, приурочена до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Мета заходу – сприяння соціально-професійному самовизначенню, виокремлення шляхів самореалізації людей з інвалідністю, координація спільних дій щодо вирішення проблем зайнятості та побудова ефективної моделі пошуку роботи.

До участі в заході було запрошено соціальних партнерів: начальника управління служби у справах дітей Рожнятівської селищної ради Оксану Гаєвську, заступника начальника відділу «Рожнятівське бюро правової допомоги» Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмилу Колодійчик, начальника відділу обслуговування громадян № 11 (сервісний центр) ГУПФУ в Івано-Франківській області Олександру Кузик.

Директор районної філії Надія Атаманчук ознайомила із сучасним ринком праці регіону, актуальними вакансіями, послугами служби зайнятості, зокрема, для осіб з інвалідністю, в т. ч. щодо можливості проходження професійного навчання та підвищення кваліфікації.

Василь Калиній, заступник директора-начальник відділу активної підтримки безробітних районної філії, ознайомив учасників з програмою семінару та електронними сервісами державної служби зайнятості.

О. Кузик розтлумачила норми ст. 26 (Умови призначення пенсії за віком) та ст.115 (Пенсійне забезпечення окремих категорій громадян) Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Також ознайомила з онлайн-сервісами Пенсійного фонду України, зокрема, «Автоматичне призначення пенсій», «Електронна трудова книжка» та «Електронний кабінет листків непрацездатності».

Л. Колодійчик ознайомила учасників з системою безоплатної правової допомоги та видами послуг, які вона включає. Вона наголосила, що для того, щоб реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу, необхідно звернутись до відділу «Рожнятівське бюро правової допомоги».

О. Гаєвська ознайомила із способами психологічного розвантаження, сформувала основні шляхи позитивного мислення осіб з інвалідністю в умовах безробіття.

На завершення заходу учасники висловили подяку за корисну інформацію та отримали відповідь на усі запитання, які їх цікавили.

Рожнятівська  районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості

administrator
administrator
Статті: 1097