Ефективність вакцини проти коронавірусу серед дітей складає 93 відсотки

За минулу добу на Івано-Франківщині 2423 нових випадки захворювання на коронавірус. Зокрема 197 нових – серед дітей, з яких шкільного віку – 138. Хворобу також діагностовано у 20 медичних працівників.

Про це сьогодні йшлося під час брифінгу для представників засобів масової інформації, який провели голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак, регіональний представник із вакцинації Микола Стовбан та заступник генерального директора ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» Тетяна Джус.

Наголошувалося, що пандемія COVID-19 не вщухає на Прикарпатті. Лише за  вчорашній день зафіксовано 11 летальних випадків, 240 людей госпіталізовано, продовжують хворіти понад  32 тисячі краян.

«На стаціонарному лікуванні сьогодні перебувають 2193 прикарпатці, 142 – у реанімаційних відділеннях, 38 – підключені до апаратів ШВЛ, – повідомила керівниця області. – З огляду на зростання захворюваності серед дитячого населення, для надання їм належної медичної допомоги ми додатково розгортаємо у медзакладах ще 100 дитячих ліжко-місць і сотню місць для лікування дорослих. Поряд з цим закликаємо краян вакцинуватися, бо саме вакцинація є одним із найдієвіших способів боротьби з COVID-19 і яка вже продемонструвала свою ефективність».

За словами Миколи Стовбана, на сьогодні першою дозою в області провакциновано 32,6% жителів області, повністю імунізовані 29,9 відсотків прикарпатців. Також продовжується вакцинація дітей. До слова, на переконання Миколи Стовбана, ефективність вакцинації серед дітей складає 93 відсотки.

Йшлося також про підтримку вакцинованих жителів краю.

administrator
administrator
Статті: 1124