Запрошення до онлайн-нараду з Міністерством аграрної політики та продовольства України щодо заходів з профілактики отруєння бджіл

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації, Всеукраїнською асоціацією громад та Всеукраїнським Конгресом Фермерів проводить онлайн-нараду (на платформі Zoom) щодо заходів профілактики отруєння бджіл, яка відбудеться 17 лютого 2022 року з 15:00 до 16:30 години.

Під час наради буде обговорено алгоритм взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади, обов’язковість дотримання всіх умов під час здійснення обробки полів засобами захисту рослин, питання відповідальності за неналежне використання аграріями агрохімікатів.

Мета заходу – забезпечити злагоджену взаємодію всіх учасників процесу, що дозволить запобігти випадкам отруєння та загибелі бджіл при застосуванні пестицидів.

Звертаємо вашу увагу на те, що посилання для підключення до заходу буде надіслано тільки зареєстрованим учасникам, тому до заповнення реєстраційної форми просимо поставитись максимально відповідально та коректно ввести всі необхідні данні.

В територіальній громаді, відповідальна особа з питань агропромислового комплексу реєструється на нараду за посиланням https://communities.org.ua/usaid/public/form-request до 15:00 години 14 лютого                  2022 року.

Учасники (бджолярі та аграрії) для безпосередньої участі у нараді в приміщенні територіальної громади реєструються за посиланням https://farmers.org.ua/form-request до 12:00 години 16 лютого 2022 року.

У зв’язку з карантинними обмеженнями кожен учасник онлайн-наради має зареєструватися особисто (перегляд наради на YouTube-каналі ПроLand чи посилання на Zoom).

Анонс онлайн-наради щодо заходів профілактики отруєння бджіл для бджолярів та працівників сільського господарства.

Попередження отруєння бджіл є спільним завданням влади, бджолярів та сільгоспвиробників. Надзвичайно важливо провести нараду до початку активного льоту бджіл та до старту весняної посівної кампанії і оброблення полів. Наша мета – забезпечити злагоджену взаємодію всіх учасників процесу, що дозволить запобігти випадкам отруєння та загибелі бджіл при застосуванні пестицидів. Під час наради обговоримо алгоритм взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади, обов’язковість дотримання всіх умов під час здійснення обробки полів засобами захисту рослин, питання відповідальності за неналежне використання аграріями агрохімікатів.

Дата: 17 лютого 2022 року Час: 15:00 – 16:30 Організатори: Міністерство аграрної політики та продовольства України, Департаменти АПР ОДА, Всеукраїнська асоціація громад, Всеукраїнський Конгрес Фермерів. Формат заходу: онлайн-нарада за допомогою ZOOM між студією у м. Києві та ZOOM-точками в приміщеннях громад. Окрім зазначеного формату відбуватиметься онлайн трансляція на YouTube-каналі ПроLand за посиланням https://youtu.be/SL5bZY1pocY Учасники (бджоляри та фермери) для безпосередньої участі в нараді в приміщенні громади реєструються за посиланням https://farmers.org.ua/form-request/ до 12:00 16 лютого 2022 року. Громади реєструються на нараду за посиланням https://communities.org.ua/usaid/public/formrequest/ до 15:00 14.02.2022р. Після реєстрації відповідальний в громаді за організацію заходу запросить учасників у приміщення громади на нараду, або, у разі карантинних обмежень, можна буде переглянути нараду на YouTube-каналі ПроLand. Програма 15:00–15:20 Вітальне слово Тарас ВИСОЦЬКИЙ – перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Іван СЛОБОДЯНИК, Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, Голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів 15:20–15:50 Інформування щодо основних причин отруєння бджіл, заходів профілактики отруєння бджіл, механізмів установлення факту отруєння бджіл, обов’язків фізичних осіб та суб’єктів господарювання, які застосовують засоби захисту рослин Оксана БОРЕЙКО – завідувач сектору розвитку бджільництва управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики 15:50–16:20 Обговорення з учасниками наради 16:20–16:30 Заключне слово Тарас ВИСОЦЬКИЙ – перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, голова робочої групи.

administrator
administrator
Статті: 1094