До уваги жителів громади!

Рожнятівська селищна рада звертається до суб’єктів господарської діяльності юридичних осіб, фізичних осіб підприємців, власників об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, мешканців населених пунктів Рожнятівської територіальної громади про необхідність укладення договорів на вивезення поводження з побутовими відходами.

Відповідно до вимог чинного законодавства у сфері поводження з відходами, зокрема Закону України «Про відходи», Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, юридичні особи, фізичні особи підприємці та інші суб’єкти господарської діяльності зобов’язані укладати договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів та здійснювати оплату цих послуг.

На території Рожнятівської громади виконавцем послуг з поводження з побутовими відходами визначено КП Рожнятівської селищної ради.

Відсутність у громадян, юридичних осіб, ФОП-підприємців договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами є порушенням чинного законодавства та тягне за собою адміністративну відповідальність згідно ст.152 Адміністративного кодексу України (накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн.) до вісімдесяти (1360 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн.) до ста (1700 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Договір про надання послуг з вивезення побутових відходів можна укласти в приміщенні КП Рожнятівської селищної ради за адресою: смт. Рожнятів, пл. Єдності,15, а також в приміщеннях старостинських округів.

administrator
administrator
Статті: 1113